perjantai 8. tammikuuta 2010

"Vanhuskoiramme Samurai"

Samu ei ole ollut oma itsensä eikä oikein kunnossa vuoden vaihteen jälkeen ja kävimmekin näytillä Espoon Eläinsairaalasssa tiistaina 5.1.2010. Tällä käynnillä Samua hoitivat sekä ELL Joanna Palojärvi että ELT, DECVN Anne Muhle.

Samu on jo jonkin aikaa kävellyt sillä tavalla könkäten - kuin vanhat miehet, mutta nyt sen kävely on selkeästi muuttunut.

Samu kävelee ihmeellisesti vänkyrällä ja sen oikea etujalka ei oikein tahdo totella ja koira on tilanteesta hieman hämillään varsinkin silloin, kun meinaa "kompastua" omaan jalkaansa, joka ei tahdo oikein kulkea samaa tahtia sen kanssa.

Samun kaularangasta otettiin röntgenkuvat ilman rauhoitusta. Varsinaista diagnoosia ei pystytty tekemään, mutta eläinlääkäri epäilee välilevytyrän oireita kaularangassa. Kuvissa näkyi joitain muutoksia.

Samun oireita hoidetaan nyt ensin kipulääkkeillä ja koira pidetään levossa. Kontrollikäynti meillä oli torstaiaamuna, joilloin Samun oireet olivat eläinlääkärinkin mielestä mahdollisesti hieman paremmat. Samurailta otettiin verikoe ja näytteestä tarkastettiin munuaisarvot, jotka olivat hyvät. Päätettiin jatkaa hoitoa ja viikon päästä on uusi kontrollikäynti.

Täytyy toivoa, että oireet paranevat ja Samu saadaan "kuntoon" niin, että sillä on hyvä olla ja kulkea.

Ei kommentteja: