perjantai 4. toukokuuta 2012

Kipua, turvotusta ja lymfahihaa

Olin ajatellut ettei minun enää tarvitsisi käydä punktioissa, kun niitäkin on jo tehty varmasti lähes parikymmentä ja leikkauksestakin on jo kulunut puoli vuotta vaan toivoin, että pikku hiljaa nesteet alkaisivat  palautua normaaliin nestekiertoon ilman punktioita - turha luulo, niin ei käynyt.

Viime viikon torstaina turposi vasen jalkani ja se oli todella kipeä astua ja kun tilanne vain paheni perjantaina varasin ajan työterveyslääkärille, jolta sain diaknoosin "luupiikki" ja lääkkeeksi kipulääkityksen 2 x päivässä ja ohjeen käydä ostamassa silikoniset pohjalliset kenkiin. Näistä pohjallisista ei mielestäni ollut mitään hyötyä - päin vastoin kengät istuivat jalkaan vaan entistä huonommin ja kävely tuntui kummalliselta.

Perjantai-iltana sitten alkoi turvota vasen käteni, joten päätin mennä heti lauantaiaamuna Naistenklinikalle punktioon. Edellisestä punktiosta olikin ehtinyt kulua jo viisi ja puoli viikkoa. Tällä kertaa nesteitä poistettiin 225 ml. Koska käteni oli todella turvoksissa punktion tehnyt lääkäri pyysi minua varaamaan aikaa fysioterapeutille lymfahihan mittausta varten. Punktion jälkeen turvotukset jalassa sekä kädessä alkoivat laskea ja mietin, että varasinko sen mittausajan ihan turhaan.

Tänään kävin fyssarilla mittauksessa ja kätösten erot vaihtelivat välillä 0,5-1,0 cm. Fyssarilta sain lähetteen vielä lymfahihaa ja -hanskaa valmistavaan yritykseen, jonne aika on varattu ensi viikon tiistaiaamuksi. Fyssarin mielestä on hyvä, että minulla on tuo hiha siinä vaiheessa, kun sädehoidot aloitetaan, koska sädehoidotkin lisäävät turvotusta.

Tuota lymfahihaa ja -hanskaa on tarkoitus pitää päivisin ja sitä voi joutua pitämään jopa vuoden ja jos oikein huono tuuri käy niin aina silloin tällöin koko loppuelämän - toivottavasti ei näin!

Ensi viikolla lääkäri soittaa tulokset keuhkojen TT-kuvauksesta samoin minulla on aika sädehoitoklinikan lääkärille, jossa laaditaan ikioma sädehoitosuunnitelmani - eli kohta minä aivan "säteilen";)

Ei kommentteja: